Meduňka,  Pro inspiraci,  Psychologie

Nový titul meduňkové edice: Aktivujte své Třetí oko…

Ano, i vy! Třetí oko má totiž každý – jak ve své nové knize vysvětluje Monika Sičová.
Pro tento týden jsme z této knihy, nazvané Aktivujte své Třetí oko, vybrali část kapitoly, objasňující vazbu mezi probuzeným Třetím okem a fyzickým zdravím, například právě zrakem. Kniha je výborným pomocníkem a inspirací pro ty, kteří se chtějí ve svém rozvoji posunout dál a dozvědět něco o metodách a způsobech, jak Třetí oko aktivovat, od autorky, která má sama s tímto tématem mnoho zkušeností.
Knihu získáte na www.knihovnickamedunky.cz

Třetí oko a zdraví
Probuzené Třetí oko vám kromě jasnozřivosti a intuice přinese i vnitřní zrak, kterým můžete lépe vnímat vaše tělo a jeho pocity. Vaše tělo k vám vysílá v dostatečném předstihu varovné signály, pokud je něco špatně. Bohužel, většina lidí, kteří nedisponují vnitřním zrakem, tyto signály nedokáže vnímat. Ignorují jemné zprávy a drobné signály svého těla, které se je snaží varovat, že je něco v nepořádku. Až jsou však signály natolik silné, že je rozeznají i lidé bez vnitřního zraku, je většinou nemoc již natolik silná, že je k její léčbě potřeba lékařské pomoci a zázraků moderní medicíny. Pokud se však naučíte využívat svůj vnitřní zrak, začnete lépe vnímat signály, které k vám vaše tělo vysílá. Snadno tak poznáte, kdy přesně si potřebujete odpočinout, vyhledat lékařskou pomoc nebo změnit svůj životní styl.

Třetí oko dokáže pomoci i našemu fyzickému zraku
Kromě toho, že nám Třetí oko dokáže zprostředkovat zrak vnitřní, duchovní, dokáže pomoci i našim normálním dvěma očím. Dokáže se s nimi totiž propojit a zlepšit jejich funkci vnímání fyzického světa. Jakmile se vaše Třetí oko probudí, dokážete vidět mnohem lépe a ostřeji. I lidé s vadami zraku najednou nepotřebují brýle a dokážou rozeznat obrázek velikosti hrací karty klidně i na 50 metrů, což je často oříšek i pro lidi s výborně fungujícím zrakem. Nejsou neobvyklé ani případy, že skrze sílu Třetího oka dokážou vidět i lidé slabozrací, či dokonce zcela nevidomí. I přesto že zatím vidíte dobře, pomůže vám aktivace Třetího oka lépe zvládnout vidění za šera či dokonce v absolutní tmě. 

Třetí oko a melatonin
Jak bylo psáno výše, Třetí oko sídlí v orgánu zvaném epifýza neboli šišinka mozková. Jedním z jejich hlavních poslání je tvorba melatoninu, hormonu, který nám umožňuje spát a který šišinka produkuje především v noci. Melatonin má doslova zázračné schopnosti, dokáže opravovat DNA, chránit lidské tělo před vznikem rakoviny a zpomalovat stárnutí.  V lidském těle totiž každý den dochází k poškozování buněk a jejich DNA vlivem nezdravých vlivů okolního prostředí. Toto poškození může časem vést k závažným zdravotním potížím, včetně rakoviny – jediným způsobem, jak tuto poškozenou DNA opravit a regenerovat, je právě melatonin, který naše šišinka vyrábí během noci.
To ale není zdaleka vše, co melatonin dokáže. Jakmile se rádo probudíte, světlo způsobí proměnu melatoninu v serotonin, neméně důležitý hormon štěstí. Proto se ráno cítíte bezdůvodně šťastní, pokud jste se dobře vyspali. Je proto důležité, aby epifýza, sídlo Třetího oka, produkovala melatoninu co nejvíce. Pokud vaše šišinka produkuje dostatek melatoninu, udržuje ji to v činnosti a posiluje její další neméně důležité funkce, jako je intuice a vnitřní duchovní zrak prostřednictvím Třetího oka. 

Světlo i temnota má v lidském životě nepostradatelné místo
Šišinka, pozůstatek parietálního oka našich pradávných předků, je orgán citlivý na světlo, přestože je uložen v nitru našeho mozku. Abychom tvorbu melatoninu v šišince co nejvíce podpořili, posílili její funkci a urychlili otevření Třetího oka, potřebujeme nejen velké množství denního světla přes den, ale i co největší tmu během noci. Právě tento kontrast světla a tmy způsobuje aktivaci šišinky a vysoký nárůst tvorby melatoninu během noci. Je proto nezbytné, abyste začali spát v absolutní tmě. I nepatrné světélko, například od pouličních lamp prosvítajících závěsy, dokáže aktivitu šišinky snížit a dramaticky omezit tvorbu melatoninu. Pokud potřebujete v noci jít například na záchod, raději nerozsvěcujte. Na lékařských fakultách bylo měřitelnými výzkumy dokázáno, že i krátký záblesk světla je schopen snížit tvorbu melatoninu na minimum. Nestačí se jej tak vytvořit dostatečné množství, které je pro správnou funkci našeho organismu potřeba.   Obzvláště škodlivé je světlo televize, počítače nebo mobilního telefonu, které obsahují modrou spektrální složku, která dokáže šišinku okamžitě přepnout do denního režimu a produkci melatoninu zastavit. Pokud chcete aktivovat vaše Třetí oko, měli byste se vyhýbat mobilům, televizi či obrazovkám počítače alespoň dvě hodiny předtím, než půjdete spát. Abyste v ložnici dosáhli absolutní temnoty, použijte speciální zatemňovací závěsy, které seženete v obchodech s bytovým textilem. Obsahují několik vrstev husté látky, která světlo z ulice nepropustí. Pokud chcete, můžete zatemňovací závěs kombinovat i se spací maskou na oči. Samozřejmostí by mělo být odstranění veškerých zdrojů světla z ložnice, včetně svítících diod mobilních telefonů či spotřebičů v pohotovostním režimu…

Koupit Meduňku