Meduňka

Vyšlo zářijové číslo MEDUŇKY!

Milí čtenáři,

je to tady – právě vyšla zářijová Meduňka  „s chutí a vůní hub“ – její hlavní téma jsme totiž věnovali houbám, které v tomto čase opravdu rostou – k velké radosti všech vášnivých houbařů. I když ve sběru a zpracování hub nás Čechy asi málokdo překoná, naši autoři pro vás připravili články obsahující i pro zkušené houbařské matadory mnoho zajímavých a jistě i nových informací. Seznámíte se třeba se silnými zdravotními účinky hub, s možnostmi jejich využití a  samozřejmě jsou tu pro vás i recepty na známá i méně známá houbová jídla.
V titulním rozhovoru si redaktorka Věra povídala s dermatoložkou MUDr. Hanou Moosovou. Dozvíte se třeba, jak dodržovat zásady zdravého žuvotního stylu s ohledem na zdravou kůži nebo proč bychom si měli „hýčkat“ své přátelské bakterie, hovořilo se také o lékařské etice i dalších tématech. Výrazným textem je jistě článek PhDr. Petra Novotného Pokrok takzvaně k horšímu – autor dlouhodobě sleduje skupinu klientů s onkologickými onemocněnými a zkoumá roli stresu při vzniku těchto chorob. Píše také o tom, komu se pravděpodobně rakovina vyhne a koho „osloví“… (před časem jsme na meduňkovém webu uveřejňovali ukázky ze skvělé knihy dr. Novotného Proč jsme nemocní…)
Pokud jste si předsevzali, že se budete otužovat, je tu pro vás článek o buddhistické otužovací józe tummo – začít s otužováním je prý nejlepší právě v září. Nabízíme i pohled makrobiotiky na mnohokrát položenou otázku, zda „vařit či nevařit“ – neboli jestli člověku více prospívá syrová či vařená strava…
A ještě mnoho a mnoho dalšího si přečtete v nové Meduňce, která na vás bude čekat na stáncích PNS a v některých prodejnách. Tak si ji nenechte ujít!
Celá meduňková redakce vám přeje příjemné a zajímavé čtení a hezké září! 

Koupit Meduňku