Pozvánky

Přednáška: Magická a léčivá místa Prahy staroslovanské, 27. 5.

Zveme Vás na výjimečnou přednášku o magických a léčivých místech Prahy staroslovanské, kterou pro náš časopis Meduňka připravila Judita Katona Peschlová, profesionální průvodkyně s 40letou praxí.

Historie Prahy a jejího osídlení sahá do prastarých časů dávno před příchodem Slovanů na naše území. Ti však nakonec sehráli v dějinách stověžatého, „zlatého“ města rozhodující úlohu. Zanechali v ní nesmazatelné stopy, po kterých můžeme dodnes kráčet a mnohé se tak dozvědět o naší slovanské minulosti, o záhadách, tajemstvích, legendách, kultovních a posvátných místech, jejich magických či mystických souvislostech, léčivých aspektech a magické přitažlivosti pro dnešního obyvatele i návštěvníka „Magické Matky měst.“ Pojďte si poslechnout přednášku o staroslovanských, a snad i jiných „pohanských“ lokalitách Prahy, „Hlavy království“, o příbězích a mýtech s nimi pevně svázaných, o slovanských bozích a bohyních, kteří dle staré víry na nich měli pobývat a kterým se tam vzdávala úcta a konali pro ně slavnosti či někdy též obětní rituály. Dozvíte se také, jakým živlům byla tato místa zasvěcena právě v závislosti na tom kterém božství, jakou energii tím pádem na nich můžete načerpat a jak tyto živly občas ovlivnili dnešní podobu nebo stavby příslušných částí Prahy.

Přednáška je jakýmsi úvodem k meduňkovým procházkám po staroslovanských lokalitách Prahy a možná i v jejím bezprostředním okolí.

Možnost na místě zakoupit menší pohoštění.

Termín: 27. 5. 2019, 18.00 hod.
Místo konání: Slovenský dom, Soukenická 1199/3 (poblíž nám. Republiky)
Cena: 240 Kč
Přednášející: Judita Katona Peschlová

Koupit Meduňku