Poradna

MEDUŇČINA DETOXIKAČNÍ PORADNA S VLAĎKOU MÁLOVOU: srpen

Dobrý den,


na doporučení mé kolegyně z práce se na vás obracím s prosbou o pomoc. Jsem hodně obézní. Potřeboval bych zhubnout 70 – 80 kg. Jednou už se mi už podařilo shodit 20 kg, ale pak jsem je postupně zase nabral. Již několik měsíců mám upravenou stravu (i množství), ale kila téměř nejdou dolů. Mám trojkombinaci léků na tlak. Čeká mě vyšetření kvůli možné spánkové apnoi.


Potíže začaly v mých 7 letech, kdy se rodiče rozvedli. Váha šla postupně nahoru. Psychicky jsem se cítil po každém jídle lépe. Dnes už vím, že jsem zajídal stres z rozvodu. Tím, že jsem celkem rychle přibíral, stal jsem se terčem posměchu od svých spolužáků a dá se říct i šikany. V podobném duchu to pokračovalo i na střední škole. Už tehdy jsem začal špatně spát. Po střední škole jsem si připadal zbytečný a nevěděl, co mám dělat. Začal jsem pracovat ve firmě, ale moc mě to nebavilo. Celou dobu jsem měl špatné stravovací návyky, přes den jsem nejedl a večer se přejídal. Po 2 letech jsem začal mít psychické potíže, byla mi diagnostikována obsedantně kompulsivní porucha a dostal jsem léky. Dva roky jsem byl doma a tehdy jsem zhubnul a pak to zase nabral zpátky. Od listopadu loňského roku jsem byl na krabičkové dietě a teď se stravuji podle doporučení. Jenže výsledek se nedostavuje.

Snažím se i hýbat, ale potíže se zády mě do ničeho většího moc nepustí. Mohla byste mi nějak poradit?
Děkuji, Richard

Dobrý den,


ráda vám pomohu nastartovat zdravé hubnutí. V největší míře se na hmotnosti podílí metabolismus a hormonální systém. Pomalu pracující metabolismus ztěžuje hubnutí. Fungování metabolismu ovlivňuje hormonální systém. Pokud není stabilní, nastávají v organismu nejrůznější potíže, tedy i nadváha a neschopnost hubnout.

Téměř vždy, když se hubnutí nedaří, stojí za problémem jedna nebo více z těchto příčin:

Štítná žláza – nedostatek hormonů má za následek celkové zpomalení organismu.

Zatížená slezina nebo slinivka – vliv na metabolismus.


Hypofýza, hypotalamus – hormonální řízení.


Nadledviny – patří také do hormonálního systému a tudíž i ovlivňuje metabolismus.


Psychika – emocionální bloky, mohou být i letité ani si je nemusíme uvědomovat, stres apod.


Vylučovací orgány – tedy ledviny, játra, lymfatický systém.


Ve vašem případě bych doporučila osobní konzultaci. Pokud by šlo o „pár“ kilo, mohli bychom kúru sestavit takto na dálku. Jedna kúra nebude stačit a pro maximální účinek je třeba přípravky dobře sestavit, včetně jejich pokračování (2. kúra bude jiná).


Domluvili jsme setkání v poradně. Do poradny přišel sice obézní, ale sympatický mladý muž s velmi smutným výrazem ve tváři a tichým hlasem. Výraz naznačoval dlouhodobý a hluboký smutek, ale zároveň chuť se toho všeho zbavit.

Testem jsme zjistili, že štítná žláza pracuje celkem dobře a stejně tak slezina a játra. Problém se objevil ve slinivce. Otoky nohou potvrdily zatížené ledviny a špatně fungující lymfatický systém. Měření také prozradilo depresivní náladu, stejně tak zatížený hypotalamus (ten vede právě k depresím). Klient potvrdil špatnou psychiku a hlavně velké potíže s usínáním a se spánkem. Takzvané psychocysty zahrnující emocionální prožitky v jednotlivých etapách života jsme také rozluštili. Rozvod rodičů to v tuto chvíli nebyl. Na šikanu a posměch ve škole souhlasně přikyvuje. Teď ale není vhodný čas na řešení těchto bloků.

  1. kúra je kombinace přípravků, které by měly „otevřít“ ledviny a lymfatický systém, tedy vylučovací orgány. Joalis Deuron a Joalis Lymfatex jsou těmi nejvhodnějšími.
    Doplníme o Joalis Depren, ten pomůže hlavně se spánkem a částečně i s únavou.
    Poslední přípravek je na správnou funkci řízení hormonálního systému a tudíž i metabolismu přípravek Joalis Hypotal.
  2. kúra
    Joalis WLHerb – slezina se zaměřením na metabolismus
    Joalis Supraren – nadledviny
    Joalis Liverdren – jaterní okruh
    Ještě jednou Joalis Hypotal
    Domluvili jsme se i na odborném vedení stravování a zvyšování pohybu dle možností. Po těchto 2 kúrách se znovu osobně potkáme v poradně, abychom se již blíže podívali na stará psychická zranění – tzv. psychocysty. Jejich odstraňování bude pomáhat nejen s hubnutím, ale se zvyšováním sebevědomí a znovuobjevení radosti ze života. Všichni si neseme zranění, která nás dlouhodobě ovlivňují, ale ve chvíli jejich vzniku, to zkrátka jinak nešlo. Čím dříve je odstraníme, tím dříve se nám vrátí do života radost. Pamatujme na to hlavně u dětí, čím dříve tím lépe….
    Přeji hezké a zdravé léto, Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru C. I. C. (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.

Více informací najdete na webu www.joalis.cz.

Koupit Meduňku