Meduňka,  Pro inspiraci,  Recepty

Dva skvělé a rychlé recepty na víkend, kterými zabodujete…

Naplánovali jste si na víkend spoustu aktivit a nemáte moc času na vaření? Hodí se dva recepty na skvělé „rychlovky“ – vyzkoušejte… Avokádový olej je zdravý velmi prospěšný stejně jako celer, který například snižuje krevní tlak, ale má i mnohé další zdravotní benefity… Tak ať se vám ty dobroty povedou! (Recepty jsme vybrali z knihy S. Procházkové Děti a bylinky, vyšlo v meduňkové edici – www.obchodmedunka.cz)

Avokádová pomazánka
Potřebujeme: 1 avokádo, 1 lžíci panenského olivového oleje, půl lžičky citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, mořskou sůl
Postup: Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužinu. Dužinu v míse rozmačkáme vidličkou a přidáme ostatní uvedené přísady, nakonec směs rozmixujeme na hladkou pomazánku. Podáváme s pečivem, krekry a zeleninovým salátem.

Celerové placičky
Potřebujeme: půlku celeru, 2 hrnky špaldových (nebo ovesných) vloček, hrnek vody, 1 vejce, mořskou sůl, olivový olej, nasekanou petrželku
Postup: Vločky promícháme s vodou, solí a necháme je asi hodinu nasáknout. Pak přidáme nastrouhaný celer, vejce, nasekanou petrželku a z těsta tvoříme placičky. Potřeme je olejem a upečeme je v troubě, nesmíme zapomenout je obracet. Podáváme se zeleninovým salátem.

Koupit Meduňku