Meduňka,  Rady a tipy,  Recepty,  Výživa a zdravá strava

Něco dobrého na víkend: Coleslaw…

Připravte si tento skvělý a pikantní salát (a také zdravý) podle receptu, který nám Iveta Kulhánková prozradila v dalším dílu svého seriálu Abeceda zdravých potravin v červnové Meduňce, kde se věnuje ZELÍ…

Potřebujeme:
1/3 hlávky zelí
2 menší mrkve
1 stonek řapíkatého celeru
pastyňák nebo petržel
menší cibuli
3 polévkové lžíce domácí majonézy
3 polévkové lžíce aspoň 3% jogurtu
1 polévkové lžíce umeocta
2 čajové lžičky cukru
špetku soli, případně pepř
Příprava:
Zelí nakrájíme najemno, celer na tenké plátky, cibuli na maličké kostičky, oloupané mrkve a pastyňák nastrouháme. Když mám málo času, tak postupně všechnu zeleninu dávám do elektrického sekáčku, cibuli nejvíce najemno, zbytek na trošku větší kousky. Ocet rozmíchám s cukrem a promíchám se zeleninou, majonézou a jogurtem. Pro odlehčenou verzi používám pouze jogurt. Dobrou chuť!

Koupit Meduňku