Meduňka,  Recepty

Rychlý recept na víkend: Rizoto s černou rýží

Tento recept jsme převzali z aktuálního listopadového čísla Meduňky, je součástí článku Ivety Kulhánkové Abeceda zdravých potravin… Je jednoduchý, přitom je ýsledký pokrm výborný a efektní…

Suroviny na 2 porce: cca 150 g rýže venere, česnek, směs zeleniny (např. malá cuketa, rajčata, na plátky nakrájená mrkev), 150 g kuřecího nebo krůtího masa, sůl, koření podle preferencí, kokosové mléko.
Rýži uvaříme podle návodu, zpravidla 2,5x množství vody a vaří se cca 20 min se špetkou soli.
Na pánvičce osmahneme česnek a zeleninu, osolíme, promícháme, pak orestujeme na kousky nakrájené osolené a pokořeněné drůbeží maso, smícháme se zeleninou a uvařenou rýží, zalijeme kokosovým mlékem a ještě cca 5 – 10 min. dusíme. Dobrou chuť.