Meduňka,  Recepty,  Výživa a zdravá strava

RECEPT NA VÍKEND: ČOČKA PO INDICKU

Tento recept je od naturopatky Ivety Kulhánkové a je součástí jejího článku z cyklu Abeceda zdraví, který vyšel v zářijové Meduňce a je tentokrát věnovaný luštěninám. Iveta prý tento recept získala přímo v Indii, jak sama napsala – od milé slečny… Tak proč ho taky nevyzkoušet? Je jednoduchý, rychlý a výsledek vás jistě mile překvapí…

Suroviny: 1 menší cibule na jemno nakrájená, 2 prolisované stroužky česneku, 1 na malé kousky nakrájené rajče, 1/2 skleničky červené čočky, 1 lžička oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky zázvorového koření, 1 lžička masala koření, 1 lžička kurkumy.
Příprava: Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 min v ní vaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme, dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou a můžeme servírovat. Lze dochutit šťávou z citronu nebo čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!