Meduňka,  Recepty

Recept na víkend: Špagety s chřestem a žampiony

Tento recept je z červnové Meduňky, která právě vyšla – recept je součástí článku o chřestu ze seriálu Abeceda zdraví od naturopatky Ivety Kulhánkové. Chřest má různé zdravotní benefity, které nám autorka vysvětluje, a kromě toho je to i velká dobrota… Tak dobrou chuť!

Suroviny: v případě tohoto receptu neuvádím množství, to nechám na hladu a chuťových preferencích každého jedlíka. Celozrnné špagety, chřest, čerstvé žampióny, hrstka čerstvého baby špenátu, rajčata sušená nebo čerstvá, olivový olej, sůl, parmazán.
Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu. Houby očistíme, rozkrájíme na čtvrtky, lehce orestujeme na olivovém oleji a dusíme, dokud nepustí šťávu. Já pak pánev odklopím a nechám dusit/restovat aspoň tak dlouho, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Špenát spaříme horkou vodou a přidáme k hotovým houbám. Do stále zapnuté pánve přidáme špagety, vše důkladně promícháme, přidáme rajčata a necháme ještě chvilku hřát pod pokličkou. Mezitím oloupeme chřest, povaříme a nakonec podáváme vše smíchané dohromady posypané parmazánem.