Meduňka,  Poradna

MEDUŇČINA DETOXIKAČNÍ PORADNA S VLAĎKOU MÁLOVOU: Květen

Vleklá únava po nemoci

Dobrý den,
chtěla bych se s vámi poradit, jak mohu pomoci své dceři a manželovi, vlastně i sobě. Čtu pravidelně vaši poradnu, i jsem přípravky, které jste doporučovala v březnové Meduňce, zakoupila a užívali jsme je. Cítíme se podstatně lépe, ale stále to není ono. Covid jsme prodělali vloni v prosinci.Manželovi jsem nasadila Gripin, Imun, Miherb a Depren. Cítí se mnohem lépe. Už dokonce i dobře spí.
Mám 2 dotazy k manželovi.
Ten první – jestli je potřeba uvedený VelienDren. A druhý dotaz- manželovi přetrvává únava, má potíže s pamětí a několikrát týdně je neskutečné náladový. Tyto stavy pozorujeme rovněž až po covidu.
Dceři je 14 let, jsem z ní nešťastná a zároveň mi je jí líto, ale nevím jak jí pomoci. Vždy byla více citlivá. Covid u dcery probíhal celkem poklidně, kapičky ji také udělaly po fyzické stránce dobře. Má toho hodně do školy a moc jí chybí spolužáci. Měla se sbalit k babičce a za 3 hodiny nebyla schopná si připravit věci. Úplně se psychicky sesypala. Rozplakala se a nebyla k utišení. Dalo by se jí také nějak pomoci přírodní cestou? Trápí ji též bolestivá menstruace.
A ještě jeden dotaz na mě. Mám delší dobu potíže s žílami a opakované záněty močových cest. Po covidu se žíly zhoršily. Bolí mě nohy, pálí mě v nich, močové cesty mě zlobí, ale nechci brát znovu antibiotika. Mám vypozorované, že se močák vždy zhorší, když se bojím o rodinu.
Děkuji předem za odpověď, Iveta

Dobrý den, Iveto,


děkuji vám za dotaz. Myslela jsem, že se již budeme moci věnovat jiným okruhům dotazů. Realita je však taková, že dotazů, které by se netýkaly covidu je jen minimum. I klienti, kteří již vybrali 1-2 kúry stejně jako vy, mají stále nějaké potíže. Nic jiného než trpělivost a víra nám nezbývá. Ten čas restrikcí a opatření nepřeskočíme ani neobejdeme, musíme jím projít. Je to těžké pro všechny, pro děti zejména. Nikdy žádná omezení nezažily a pro ně je to neuchopitelné a nesrozumitelné. Přivádí je to do strachu, úzkostí až paniky, co bude dál. Když k tomu přičteme pubertu – tedy hormonální změny a výkyvy, jsou potíže na světě.

Dceři dejte Regular – pomůže s bolestivou menstruací, s harmonizací hormonálního systému a tím i sníží emoční propady, doplňte o přípravek Anxinex (na nervový systém) a popřípadě přidejte i Depren (na psychiku). Uvedené přípravky ji pomohou postavit na nohy.

Píšete, že manžela dál sužuje únava. Zatížená slezina má vliv na protivirovou imunitu, a také se projevuje zvýšenou únavou. VelienDren manželovi pořiďte, má zde velký smysl. Doplníme o přípravek EmoDren, ten má příznivý vliv na limbický systém, který je důležitý pro naší emoční stabilitu, chování a v neposlední řadě také pro paměť. Může si také zopakovat Depren, jestli s ním spal a cítil se lépe. Kdyby únava do 3 týdnů neustala, nasaďte manželovi přípravek Fatig.

A nesmíme zapomenout na vás. Jste důležitá pro rodinu a je dobře, že na sebe myslíte. Pokud je v dobrém stavu maminka, daří se lépe i ostatním členům rodiny.


Záněty močových cest, které vyvolává stres, jsou poměrně časté. Ledvinový okruh (tedy i močové cesty) jsou spojené s úzkostí a strachy typu, že se něco stane, strach o blízké, z nemocí a podobně. Doporučím vám přípravek Anxinex– úzkosti, strachy (ledvinová energie), doplňte o Veron – je zaměřen na potíže s krevním oběhem a křečovými žílami. Pokud v tyto dny máte akutní potíže s močovými cestami, přidejte Deuron. Pokud jsou močové cesty v klidu, užívejte UrinoDren. Oba přípravky mají podobné zaměření, jen je rozdíl v působnosti a pomoci. Pokud si vyberete Deuron, tak po doužívání použijte ještě UrinoDren.
Přeji nejen vám, ale celé rodině brzké zlepšení a klidné dny Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru C. I. C. (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz.

Koupit Meduňku