Poradna

Poradna J. Hnilici

Vážní čtenáři,

někdy se stává, že nám došla vaše platba, ale chybí vaše otázka pro  kartářku Juditu Peschlovou nebo pro Jana Hnilicu. Rozhodli jsme se proto změnit variabilní symbol, kterým bude vaše telefonní číslo.

Děkujeme za pochopení!
Vaše Meduňka

Dobrý den, pane Hnilico,

ráda bych Vás požádala o diagnózu mých zdravotních problémů. Je mi 65 let a v květnu 2021 se mi stal úraz kotníku pravé nohy a do 2 měsíců mi byl zjištěn vysoký cukr (beru 1x denně stadamet) a cholesterol. Přestože jím vyváženou stravu, od úrazu hubnu – hodně svaly a trápí mě nedostatečné trávení. Někdy mívám bolesti na hrudníku, spíše na levé straně. Děkuji Vám předem za odpověď.

Vlasta

Vážená paní Vlasto,
zdravím Vás a odpovídám na Vaše dotazy ohledně zdravotního stavu.
Cukrovka u Vás vznikla nevyvážeností zdravotního stavu střev a jater. Z toho důvodu se vytvořily látky, které zapříčinily stávající problém. K nápravě doporučuji bylinnou léčbu v podobě pitné kúry pampelišky (nať a kořen, 0,25 l ráno a večer, po týdnu vždy vynechat a poté opakovat po dobu 2 měsíců), dále práškový vitamin C (1x denně, nejlépe ráno, dlouhodobě), jako další opatření doporučuji minimálně 3x v týdnu konzumovat salát z rajských jablek, česneku a cibule, s vyššími koncentracemi cibule a česneku). Tato kúra by měla velmi napomoci uvedení organismu do normy.
Vážená paní, moc Vás zdravím a přeji Vám pohodu, klid a zdraví!
S pozdravem Jan Hnilica

Dobrý den, Vážený pane Hnilico,

prosím Vás, jestli byste mi mohl pomoc v mém problému, delší čas mě pobolívá v oblasti žaludku i během noci, říhání, příp. mám pocit na zvracení, hlavně po jídle. Děkuji mockrát a jsem s pozdravem Marie

Vážená paní, zdravím Vás.

Zažívací potíže. o nichž se zmiňujete. způsobuje nepříliš dobrý stav žaludečních šťáv a stav vašich jater. Nápravu zajistíte pitnou kúrou z pampelišky natě a koře, 0,25 l v dopoledních hodinách. Zároveň doporučuji konzumovat více rostlinné stravy, více přijímat tekutiny.

S přáním všeho dobrého

Jan Hnilica

Dobrý den pane Hnilico,

obracím se na Vás s prosbou o diagnózu. Občas mne bolí na levé straně hrudníku, v podklíčkové oblasti, ale je to taková zvláštní bolest – mám pocit, že snad ani není čistě útrobní. Nemá souvislost s námahou a zatím jsem nevypozorovala, že by snad měla souvislost se spaním na levém boku. Je pravda, že moje páteř není žádná sláva, mám nejrůznější blokády, hlavně v krční a horní hrudní páteři, ale není to stejná bolest, jako když si skřípnu ischiadický nerv, hlavně netrvá tak dlouho. Na druhou stranu máme v rodině srdeční onemocnění a tak se o to své srdce docela bojím. Ovšem ty bolesti nikdy nejsou přímo za hrudní kostí, spíš mezi hrudní kostí a ramenem. Jen pro úplnost dodávám, že letos, hned od 1.lenda, jsem měla covid (pracuji ve zdravotnictví). Moc děkuji za diagnostiku.

Jiřina

Vážená paní,

zdravím Vás a zasílám odpověď na Váš dotaz.
Sledoval jsem Vámi naznačené problémy, nicméně se nedomnívám, že by šlo o cévní / srdeční problém. Jakkoliv uvádíte, že jde u Vás o projevy, které jsou jiné nežli po fyzické námaze, jednoznačně tyto problémy kladu do souvislosti s kosterně-svalovým aparátem. Kladu je nejspíše do příčiny s infekcí, svým způsobem by mohly být rovněž podpořeny prodělaným covidem. Z toho důvodu doporučuji pro odlehčení jednak chiropraktický přístup, jednak snahu o detoxikaci, z mého pohledu nejlépe práškovým vitaminem C.
Přeji Vám, vážená paní, sílu a zdraví!
S úctou Jan Hnilica

Dobrý den,

bylo by prosím možné se zeptat pana Hnilici na vyšetření a radu ohledně zdraví mojí mamky Dagmar? Sama mě o to požádala, a proto se Vás obracím.
Má dlouhodobé problémy s trávením, časté nadýmání a bolesti v okolí pupku. Zkoušela různé diety, ale bezvýsledně. Občas se to spraví a je klid, ale momentálně je to opět zpět.
Mnohokráte děkuji.
S pozdravem Radim

Vážený pane,
zdravím Vás.
U Vaší maminky se jedná o kombinovanou poruchu trávicích orgánů, ne nebezpečnou, ale, jak sama ví, pochopitelně obtěžující. Je tedy třeba napravit tvorbu žaludečních šťáv, zlepšit funkci jater a ledvin. Za tím účelem doporučuji především pitnou kúru z pampelišky natě a kořene (0.25 1x denně, nejlépe v dopoledních hodinách, vždy 3 týdny pít, poté na týden vynechat), dále pitnou kúru z kopřivy (0,25 l odpoledne, vždy 1 týden pít, druhý vynechat, déledoběji). Doporučuji zároveň zlepšit pitný režim. Věřím, že tato kúra vylepší její zdravotní stav.
Moc Vás i maminku zdravím, zároveň Vám přeji všechno dobré (nejenom) do nastávajícího období…
Srdečně Jan Hnilica

Vážený pane Hnilico,

v úvodu Vás co nejsrdečněji zdravím. Opětovně se na Vás obracím s prosbou o pomoc při řešení mého zdravotního stavu. Od poloviny července 2017 mě trápí zdravotní potíže, které se zpočátku projevovaly zejména v oblasti srdce, s nimiž jsem skončil v nemocnici na JIP. Jednalo se o tachykardii, cca 120 tepů, bez zjištění příčiny (nasazeny betablokátory a ACEI). S postupem času se k záchvatovité tachykardii přidávaly nespecifické bolesti v oblasti především levé části celého hrudníku, značné mravenčení a silné křeče končetin, občasná dušnost (nezávislá na zátěži), zablokovanost zad a levé strany krku, občasné motolice, tělesná teplota přes den 37,3 ⁰C a občas kolem cca 17–18 hodiny pocit zimnice, dále pocity úzkosti – hlavně po probuzení, suchá kůže zejména v oblasti kožních záhybu, nesnášenlivost slunění, noční buzení a celkově špatné spaní, zhoršení stavu při změnách počasí. Chodím pravidelně na kardiologii. Tam EKG, EKG holter, echo, šlapání kola, krevní obraz a sono břicha (diagnóza tachykardie). Navštěvuji také pravidelně neurologa, který určil dle EMG vyšetření diagnózu Latentní tetanie a předepsal Magnosovl, poté vápník. Několikrát proveden krevní test na borelii – vždy negativní. Od 25 let pravidelně ledvinové kameny – kalciumoxalátové. Prosím, je možné zjistit pravděpodobné příčiny tohoto stavu, zda se jedná o problém nějakého orgánu, infekci či jiné postižení, nebo něco karmického, prokletí atd. Již jsem se na Vás s podobným dotazem obracel v květnu 2018 a 2021, bohužel se mi přes veškeré úsilí dosud nepodařilo zlepšit svůj stav a ani odhalit, jaké jsou jeho příčiny. Přibližně od počátku února tohoto roku pozoruji zhoršení výše popsaného stavu. Mnohokrát Vám děkuji. S pozdravem Oldřich

Vážený pane,
dovolte, abych Vás pozdravil a uvedl má zjištění ohledně problémů, jež uvádíte. Přes veškerá negativní stanoviska při stanovení diagnóz u lékaře u Vás vidím v současnosti jako hlavní potíž větší blokády v hrudní oblasti, které způsobují ony negativní projevy Vámi sdělené. Jsou způsobeny nejenom fyziologicky (neurologicky), ale vnímám rovněž původ v psychickém stavu, jenž nedovoluje uvolnění do té míry, aby byly problémy odstraněny. Odstranění problémů vidím tedy nejenom v chiropraktické péči, ale také ve snaze odstranění bloků psychických, které bych mimo jiné nazval rovněž úmyslnou snahou o „zapomnění na potíže“, jakkoliv se Vám může tato rada zdát nerelevantní. Pevně věřím, že to nicméně zvládnete a vše se u Vás napraví.
Moc Vás zdravím a přeji jenom to nejlepší pro Vás!
Jan Hnilica

Koupit Meduňku