Poradna

Poradna Jana Hnilici

Poradna Jana Hnilici

Pro určení diagnózy potřebujeme buď fotografii, nebo jméno, příjmení a datum narození diagnostikovaného. Pokud stručně popíšete své zdravotní potíže, bude rada ještě přesnější. Vše je možno poslat buď mailem (i fotografii) na adresu: diagnoza@mojemedunka.cz, nebo v obálce do redakce: Meduňka, Prokopova 15, 130 00 Praha 3, na obálku napsat Psychotronická poradna.

Zaslané fo tografie nevracíme. Protože není v silách redakce všem vyhovět, bude psychotronik připravovat diagnózy jen čtenářům, kteří pošlou předem 400 Kč na redakční účet 670100-2207367861/6210, variabilní symbol Vaše telefonní číslo. Ve zprávě pro příjemce uveďte své jméno a příjmení, zprávu o zaplacení pošlete s žádostí o diagnózu. Toto se týká i čtenářů, kteří již své údaje do redakce poslali. Diagnózy poslané mailem budou vycházet na www.mojemedunka.cz, vybrané diagnózy z dopisů v časopise. Ke zpoplatnění této služby jsme se rozhodli po zkušenostech, kdy se diagnostikované osoby losovaly z desítek zájemců a potřební zájemci neměli možnost se k diagnostikovi ani za několik let propracovat.

Dobrý den,

prosím o celkové posouzení zdravotního stavu. Nyní převážně problémy s trávením (žaludek, břicho) a psychické problémy (depresivní stavy, úzkosti, ráno špatné myšlenky), špatné spaní.

Vážený pane,
zdravím Vás, potvrzuji příjem Vaší žádosti o zhodnocení zdravotního stavu.
Konstatuji, že největší problém potíží jsou ledviny, které vykazují velmi nepříznivé ukazatele. Žaludek není též v pořádku, nicméně jej vnímám spíše jako druhotný problém vzhledem ke stavu ledvin. Z toho důvodu navrhuji se věnovat ledvinám v co největší míře. Samozřejmě je zde prvotní rada na zvýšení pitného režimu a odstranění masa a masných výrobků z jídelníčku včetně pitné kúry z kopřivy, ale vzhledem k intenzitě problému doporučuji především intenzivní lékařskou péči se všemi nutnými zákroky. S přátelským pozdravem
Jan Hnilica

Dobrý den,

momentálně pořád zvýšené hodnoty cholesterolu (celkový, LDL) zvýšené hodnoty triglyceridů i navzdory relativního dietního stravování a používání přírodních podpůrných prostředků. Jinak v loni v březnu covid a pak následně zhoršené problémy s dýcháním a únavou. Dýchací potíže ustoupily, občas únava přetrvává. Zhoršený spánek.
Děkuji za vaši kontrolu.
Radim

Vážený pane,
zdravím Vás.
Vaše potíže vnímám jako celkové oslabení organismu, nejenom po covidu, ale obecně. Doporučuji snížit evet. variabilitu podpůrných prostředků, navrhuji jedinou kúru – práškový vitamin C podávaný po dobu 3 týdnů, poté na týden vypustit a zopakovat v dalším dvoutýdenním cyklu. Toto opatření by Vás mělo dostat do normálu.
Vážený pane, ještě jednou Vás srdečně zdravím a přeji Vám klid, zdraví a pohodu!
Jan Hnilica

Dobrý den,

prosím o diagnózu svého zdravotního stavu. Prosím o preventivní kontrolu pohlavního ústrojí, močového ústrojí a prostaty. Měl jsem divnou barvu moči, ale možná to bylo nedostatečným pitným režimem.

Mnohokráte děkuji.

Radim

Vážený pane,
omlouvám se za zpožděnou odpověď…
K Vašemu dotazu sdělují, že v močovém ústrojí registruji menší nečistoty, které nejsou závažného charakteru, ale přesto doporučuji vyčistit čajovou směsí z kopřivy a březového listu, stejné poměry, 0,2 l dvakrát denně po dobu 2 týdnů. Jinak u Vás neshledávám žádné problémy.
Moc Vás zdravím a přeji dobré dni ve zdraví!
Jan Hnilica

Vážený pane Hnilico,

v úvodu Vás co nejsrdečněji zdravím.  Opětovně se na Vás obracím s prosbou o pomoc při řešení mého zdravotního stavu. Od poloviny července 2017 mě trápí zdravotní potíže, které se zpočátku projevovaly zejména v oblasti srdce, s nimiž jsem skončil v nemocnici na JIP. Jednalo se o tachykardii, cca 120 tepů, bez zjištění příčiny (nasazeny betablokátory a ACEI). S postupem času se k záchvatovité tachykardii přidávaly nespecifické bolesti v oblasti především levé části celého hrudníku, značné mravenčení a silné křeče končetin, občasná dušnost (nezávislá na zátěži), zablokovanost zad a levé strany krku, občasné motolice, tělesná teplota přes den 37,3 ⁰C a občas kolem cca 17.–18. hodiny pocit zimnice, dále pocity úzkosti – hlavně po probuzení, suchá kůže zejména v oblasti kožních záhybu, nesnášenlivost slunění, noční buzení a celkově špatné spaní, zhoršení stavu při změnách počasí. Chodím pravidelně na kardiologii. Tam EKG, EKG holter, echo, šlapání kola, krevní obraz a sono břicha (diagnóza tachykardie).

Navštěvuji také pravidelně neurologa, který určil dle EMG vyšetření diagnózu Latentní tetanie a předepsal Magnosovl, poté vápník. Několikrát proveden krevní test na borelii – vždy negativní. Od 25 let pravidelně ledvinové kameny – kalciumoxalátové.

Prosím, je možné zjistit pravděpodobné příčiny tohoto stavu, zda se jedná o problém nějakého orgánu? Již jsem se na Vás s tímto dotazem několikrát obracel, bohužel se mi přes veškeré úsilí dosud nepodařilo zlepšit svůj stav a ani odhalit, jaké jsou jeho příčiny. V současné době mě nejvíce trápí slabost dolních končetin (neschopnost dlouhé chůze a stání plus motání hlavy). Prosím, zda byste mohl zevrubně nahlédnout do mého těla.

Mnohokrát Vám děkuji.
S pozdravem Oldřich

Vážený pane,

zdravím Vás s velkou omluvou za dlouhou prodlevu v odpovědi. Jednak jsem byl delší dobu pryč, jednak jsem se dlouho snažil nalézat nejlepší řešení pro Vás. Bohužel nemohu sloužit jednoznačným závěrem, protože příčinu Vašeho stavu nevidím v jakémsi jediném a jasném problému. Musím ho tedy hodnotit jako komplikovaný problém psychofyzického rázu. Zablokovány nejsou ani tak pouze Vaše motorické funkce, jako psychický a nervový stav. Samozřejmě reflektuji Vaše informace o různých druzích vyšetření a medikace, ale právě vzhledem k tomu, že nic z toho nevede k pozitivnímu výsledku, mne vede ve vazbě na objektivní stav k závěru, že je na prvním místě nutné dokonale uvolnit psychickou tenzi, která je hlavní příčinou toho, co prožíváte. Věřím, že se Vám to podaří, ať již samotným přístupem nebo za pomoci dborníka na podobné záležitosti.

Zdravím Vás, a ještě jednou se omlouvám za svou prodlevu.
Se srdečným pozdravem a přáním, abyste byl v době co nejkratší v pohodě.
Jan Hnilica

Dobrý den, prosím o stanovení diagnózy pro mne – jmenuji se Libuše. Začátkem prosince jsem měla stres (který se mi stále ještě nepodařilo dát plně pod kontrolu). Takže – bolest žaludku, nyní už i pod žebry (více na pravé straně), pocit plného žaludku… Mám reflux. Předem Vám všem moc děkuji!!!
Libuše

Vážená paní,
dovolte, abych Vás pozdravil a sdělil výsledek mého náhledu. Ve Vašem případě se jedná skutečně, jak jste sama odhadla, o větší reakci na stresovou záležitost. Z toho důvodu se není třeba ničeho obávat, nenastal žádný jiný nenáležitý proces v této oblasti. K nápravě doporučuji pitnou kůru čajem složeným zv heřmánku a březového listu (0,25 l dvakrát denně (ráno a večer před spaním). Zároveň doporučuji jedenkrát denně před poledním jídlem čaj z heřmánku, opět 0,25 l. Dovolte, vážená paní, abych Vás ještě jednou pozdravil a vyslovil přání, aby se Vaše potíže co nejdříve vyřešily.
S přátelským pozdravem
Jan Hnilica

Koupit Meduňku