Ezoterika, Magie,  Meduňka,  Pozvánky

Léčivé, astrologické, astronomické a hermetické procházky Prahou

TAJEMNÝ ŘÁD, MYSTICKÉ KRUHY A KŘÍŽE OSUDU, MAGICKÁ TOPOGRAFIE, HVĚZDNÉ USPOŘÁDÁNÍ A LÉČIVÁ MOC PRAHY

Praha je výjimečné, záhadné, magické, tajemné, mystické, energií Země i nebes a vysokými léčivými vibracemi nasycené místo. Můžete se po ní tisíckrát procházet a hledat a pokaždé nacházet různé její záhady, zákoutí, polohy, aspekty, významy, její magii, mystiku, alchymii, atd. Jednou z jejích velice zajímavých stránek je její hvězdný, solární a také lunární zvěrokruh, kterého 12 výsečí o ní vypovídá víc, než byste možná čekali.

Naprocházkách léčivými místy Prahy, ve které kdysi dávno vznikli Zákony o pohybu planet kolem Slunce, si nebudeme povídat pouze o astrologii a slavných astrolozích Prahy, nýbrž také o její astronomii a významných astronomech, o dalších známých a důležitých osobnostech i budovách souvisejících s touto tematikou, též však o hermetických stopách v její topografii, rovněž o astrologických, astronomických a hermetických znameních a znacích v jejích ulicích, na jejích chrámech, palácích, sakrálních i profánních budovách, jejich tajném významu a skryté symbolice, v neposlední řadě i o léčivých aspektech a kvalitách těchto míst.

Zabývat se budeme i méně známými souvislostmi, například návazností 12 Herkulových úkolů a 12 znamení zvěrokruhu, kde v Praze nenarazíte pouze na jejich upomínku, nýbrž i na odpovídající energii příslušných lokalit.

Rozebereme si postupně téma dvanácti apoštolů na Poslední večeři Páně na proslulém obrazu Leonarda da Vinci a jejich spojení, jak jinak, se dvanácti hvězdnými znameními a jak se tento aspekt zobrazuje v ulicích, na náměstích Prahy a jak posvátná místa jim věnovaná ovlivňují její vibrace a léčivou moc a naopak, jak energie a genius loci působí na tato místa.

Budeme si vyprávět také o jiných hypotézách o rozdělení Prahy na astrologická pásma a o možných zónách „ascendentů“ jiných hvězdných konstelací.

Léčivé astrologické, astronomické a hermetické, mystické procházky jednotlivými „hvězdnými“ okrsky a oblastmi Prahy začneme zodiakálním znamením Berana, kterým začíná „Hvězdné Kolo roku“, avšak počátek bude „na počátku“ – v magickém středu Prahy. O tom však až u jednotlivých procházek.

Zjistěte, v oblasti kterého znamení zodiaku v Praze žijete, pracujete, oddechujete, bavíte se, možná dokonce, ve kterém jste se narodili, kde trávili dětství, kde jste studovali nebo potkali svou první lásku, která z těchto míst jsou pro vás energeticky nejvhodnější a též nejléčivější!

Vyslechněte si a vlastníma nohama projděte postupně aspekty všech znamení zakódovaných v jednotlivých zónách Matky měst a v jejich astrologické výseči, jak se projevují ve svém pražském segmentu, s jakými částmi těla, případně i zdravotními potížemi anebo naopak benefity souvisí, kde v jejich prostoru naberete sílu a životní energii, jaké jsou pro ně typické události, témata, živly, kvality, osobnosti, budovy, mýty, legendy, symboly, souvztažnosti, barvy, kameny atd.

Dozvíte se, jak vás mohou tyto astrologické oblasti posílit, co vám dát, kde je jejich nevětší síla a jak působí na ty, kteří se v nich narodili, žijí v nich, přestěhovali se do nich, prochází se v nich nebo jinak tráví svůj čas. Samozřejmě, jednotlivé sekce v pražském magickém a léčivém zodiaku nejsou určeny pouze těm, kteří se v tom kterém znamení narodili, právě naopak. Každé z nich může mít poselství, vliv a uzdravující energii pro kohokoli, ať se již narodil kdykoli. Navíc v každé ze 12 výsečí pražského mystického astrologického kruhu se nalézají místa náležící k energii zcela jiných znamení.

Součástí léčivých astrologických procházek bude i 12 herkulovských zón města. Herkules byl zdravý, silný, odvážný a jeho archetyp může ve vás probudit právě tyto stránky lidského života. Každý z jeho 12 slavných úkolů odpovídá jinému znamení zvěrokruhu, a tím pádem i zaměření na energii jiných orgánů člověka a možnosti jejich posílení.

Výchozím bodem zvěrokruhu (začátkem 1. znamení) je jarní bod a znamení Berana. Právě proto jím budeme začínat sérii tohoto typu zážitkových magických procházek

1. ZNAMENÍ BERANA V MAGICKÉM ASTROLOGICKÉM KRUHU PRAHY: PRVNÍ LÉČIVÁ ASTROLOGICKÁ, ASTRONOMICKÁ A HERMETICKÁ ZÁŽITKOVÁ PROCHÁZKA

Termín: 26. 3. 2019, 17.00 hod.

Místo setkání: rotunda nalezení sv. Kříže na rohu Konviktské a Karolíny Světlé

 

2.  12 HERKULOVÝCH ÚKOLŮ A PRACÍ, 12 ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU NA HRADĚ A NA MALÉ STRANĚ A TAJEMNÁ ASTROLOGIE LÉČIVÉ VALDŠTEJNSKÉ ZAHRADY – DRUHÁ ASTROLOGICKÁ A PRVNÍ HERKULOVSKÁ LÉČIVÁ PROCHÁZKA

Termín: 10. 4. 2019, 16.00 hod.

Místo setkání: zastávka tramvají 22 a 23 Královský letohrádek (ve směru z Malé strany)

 

3.  ZNAMENÍ BÝKA V MAGICKÉM ASTROLOGICKÉM KRUHU PRAHY: TŘETÍ LÉČIVÁ ASTROLOGICKÁ, ASTRONOMICKÁ A HERMETICKÁ ZÁŽITKOVÁ PROCHÁZKA

Termín: 25. 4. 2019, 16.30 hod.

Místo setkání: zastávka autobusu Zoologická zahrada č. 112 a 236

 

Termíny a témata dalších léčivých astrologických, astronomických a hermetických procházek najdete v dalších číslech Meduňky, nezapomeňte je proto pečlivě sledovat. 

Cena: 220 Kč/os. (bez případných vstupů)

Přihlášky a kontakt: (+420) 732 87 20 40 (pouze sms)

Minimální počet účastníků 10, maximální 25-30 (dle procházky)

Lektorka: Judita Katona Peschlová, profesionální průvodkyně s 40 letou praxí, mystička, spisovatelka, publicistka, akreditovaná psychoterapeutka, znalkyně mytologie, archetypů, symbolů, milovnice Prahy, magických a tajemných míst.

 

Koupit Meduňku